diumenge, 30 de novembre del 2014

Benvinguda

Hola a tothom!

Us donem la benvinguda al nostre blog de seguiment de la Barcelona World Race 2014-15, la primera i única regata de volta al món a vela amb dos tripulants i sense escales ni assistència externa. És un repte esportiu i una aventura oceànica que posa a prova els límits humans.

La sortida és el 31 de desembre de 2014 a les 13.00 hores, enfront de l'Hotel W en el port de Barcelona. L'arribada dels primers està prevista a la fi de març de 2015.

Els vaixells recorreran unes 24.000 milles nàutiques, en una circumnavegació de Barcelona a Barcelona, deixant els caps de Bona Esperança (Sud-àfrica), Leeuwin (Austàlia) i Hornos (Xile) per babord (l'esquerra) i l'Antàrtida per estribord (la dreta). En tres mesos, els navegants passaran per 12 zones climàtiques i tres oceans, a més del Mar Mediterrani.

Els tripulants naveguen a bord de vaixells IMOCA 60, de 18 metres d'eslora. El seu pal mesura un màxim de 29 metres, pràcticament com un edifici de deu plantes.

Nosaltres participem al programa educatiu Seguint la Barcelona World Race 2014-15, un recurs que ens permetrà fer aquest seguiment de la regata des de l’aula del nostre centre educatiu.

Les propostes educatives s’emmarquen en tres eixos temàtics:

Planeta mar: Permet conèixer el medi on es desenvolupa la regata, el mar, i com aquest repercuteix en la navegació.

Ésser humà: Ens acosta a la vivència dels navegants durant la regata i també la relació que ha tingut històricament l’ésser humà amb el mar des del punt de vista social, econòmic i cultural.

Navegació: Permet conèixer com és la tecnologia a bord del vaixell i quina ha estat l’evolució de la navegació des del punt de vista tecnològic.
N'aprendrem molt, ens emocionarem i gaudirem d'aquesta aventura!
Què us sembla la idea de participar en aquest projecte? Feu un comentari aquí mateix!

5 comentaris:

 1. Em sembla molt bé, em motiva perquè vull seguir la carrera de la Barcelona World Race.

  ResponElimina
 2. M´agrada perquè podem aprendre motes coses sobre els vaixells i animals:)

  ResponElimina
 3. A mi m´ha fet il.lusió fer aquest treball perquè serà super divertit i super interessant

  ResponElimina
 4. Em sembla molt interessant i divertit, estic desitjant que comenci la carrera.

  ResponElimina
 5. M'agrada molt que participem i em sembla molt interessant

  ResponElimina