divendres, 16 de gener del 2015

NAVEGAR, PENSAR, CREAR...


DE BOCA EN BOCA

Entre onada i onada, entre canvi de veles, guàrdies...
en Dídac ens ha regalat una petita història.

Un conte i un missatge


"A cada surfejada la velocitat augmenta notablement. Es tracta d'allargar-la tant com es pugui, sovint fins que atrapem i colpegem l’onada del davant. És aleshores quan es clava la proa i s'embarca una quantitat considerable d'aigua a coberta.
En una d'aquestes embestides, un peix volador que a ben segur nedava tranquil·lament amb altres peixos voladors va aparèixer a la banyera, a poc més de tres metres d'on em trobava duent la canya. Entre espasmes, el peix agonitzava lluny del seu element.
Era de nit, anàvem molt ràpid i era perillós deixar la canya per ajudar-lo. 
A cada espasme, el peix saltava i s'apropava a la regala. Jo l'animava dient-li que, si ho aconseguia, podria explicar als altres peixos un missatge important: Que havia estat en un vaixell especial que estava fent la volta al món amb l'objectiu d'estudiar i analitzar les aigües del planeta per a què els altres peixos com ell poguessin nedar en aigües més netes i lliures de plàstics. 
Al cap d'un instant, impulsat per la importància del missatge que li havia transmès, el peix va fer un últim i definitiu clap! Clap! I va tornar de nou a l’oceà!
Aquell missatge que un dia va aprendre a bord d'un magnífic vaixell taronja amb veles blanques corre a hores d'ara de boca en boca entre els peixos de les Illes de Cap Verd...
Vet aquí el conte.”



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada